7 maart 2024

Nieuwe feature, de kalender module

Randy Cillekens

Naar overzicht

Serena is weer een nieuwe feature rijker, de kalender module.

Middels onze laatste nieuwe module, de kalender module, klik je zelf gemakkelijk een week agenda in elkaar. Deze week agenda kun je daarna toevoegen aan een vacature of gewoon als snippet op een content pagina. 

 

Wat is de kalender module

Je kent het wel, een stukje tekst bij een vacature waarin wordt uitgelegd hoe je werk of je werkweek eruit ziet. Er zijn ook werken-bij websites waar dit als een afbeelding wordt toegevoegd. Een afbeelding zegt immers meer dan woorden. 

 

Het toevoegen van een week agenda, zeker als afbeelding, is een top idee. Het breekt niet alleen de tekst, het is ook een mooi visueel element wat de aandacht trekt en weet vast te houden op een pagina. De uitdaging met een afbeelding is alleen dat deze standaard mee schaalt naar de resolutie van het apparaat waarmee je de pagina bezoekt. Wetende dat veel bezoekers via mobiel op een vacature detailpagina landen wordt dit dus vaak een klein en onoverzichtelijke afbeelding. Vandaar dat we er vanuit Serena een module van gemaakt hebben zodat je de agenda niet als afbeelding maakt maar als een element. 

 

Waarom een module en niet een afbeelding? 

Onze kalender module heeft heel veel voordelen ten opzichte van traditionele afbeeldingen. Om te beginnen heb je geen designer meer nodig die het voor je doet, je klikt je agenda zelf in elkaar. Dat maakt het ook direct dat hij makkelijk aan te passen is zonder dat dit in een tekenprogramma dient te gebeuren. 

Daarnaast hebben we vanuit de module meer vrijheid over de manier hoe we hem willen presenteren op de verschillende apparaten. Op een desktop zetten we alle dagen netjes naast elkaar, terwijl we op een mobiel bijv. alleen de maandag laten zien waarbij je kunt sliden naar de rest van de week. 

Als laatste zijn de agenda items interactief. Je kunt er een click actie aan toevoegen zodat je meer informatie kunt tonen aan de gebruiker wanneer de bezoeker op een onderdeel van de agenda klikt. 

 

Moet ik de kalender handmatig aan iedere vacature toevoegen? 

Nee, natuurlijk niet. Dan zou je altijd in twee systemen moeten werken voor het plaatsen van een vacature en dat kan nooit de bedoeling zijn. Net zoals het toevoegen van bijvoorbeeld afbeeldingen, video's of sollicitatieprocedure aan een vacature kun je hiervoor een strategie instellen. Een veel gebruikte strategie is bijvoorbeeld het tonen van een bepaalde kalender op basis van een functie of een vakgebied. Hierdoor hoef je er zelf niet over na te denken en heeft iedere vacature een weekkalender, ongeacht het ATS wat je gebruikt. 

 

Nieuwsgierig naar deze module? Zet hem zelf aan in de marketplace of vraag ernaar bij een van onze partners.

 

Kleine disclaimer. 

Er is altijd een maar :). De nieuwe kalendermodule werkt out-of-the-box bij iedereen in de admin. Het kan zijn dat je thema maatwerk aanpassingen bevat waardoor hij nog niet direct getoond wordt. Wanneer dit gebeurd dient je Serena partner een aanpassing te maken in het thema. 

 

 

 

 

Waarom zou je nog wachten? Meld je aan.
Laat van je horen in ons netwerk.

Contact