8 augustus 2024

SEO snippets, wat doet dat voor jou?

Jisca Mannessen

Naar overzicht

Zeg je zoeken, dan zeg je Google. Of tig andere zoekmachines natuurlijk. Maar hoe word je goed gevonden door die machines? 

Als je hier naar gaat zoeken, dan kom je de term SEO tegen. SEO staat voor Search Engine Optimization.  Ofwel geoptimaliseerd voor zoekmachines. Deze zoekmachines geven je website een bepaalde ranking die ervoor zorgt dat deze website bovenaan staat of juist niet. En die ranking is afhankelijk van wel meer dan 200 verschillende factoren. Nou zijn er gelukkig heel veel mensen te vinden die je helemaal de diepte in mee kunnen nemen over het verbeteren van jouw SEO score. Maar deze schoenmaker blijft bij zijn leest, en ik ga je in deze blog meenemen in de SEO snippet en template feature in Serena.

 

Om zo goed mogelijk bij te dragen aan jouw SEO score heeft Serena de mogelijkheid om gebruik te maken van de feature SEO templates. Wat doet deze feature?

 

Op het moment dat je een SEO snippet aanmaakt kan je hier op twee manieren voordeel van hebben. Enerzijds kan je de bezoekers ervaring op de website persoonlijker maken op basis van het zoekgedrag van de bezoeker. Anderzijds kan je hier bijvoorbeeld ook een andere meta titel en meta beschrijving aan toevoegen. En dat laatste vinden de zoekmachines dan weer heel erg leuk!

De SEO snippets in Serena stel je in voor het vacature overzicht. Dit is immers de pagina waar de meeste interactie plaatsvindt met de bezoekers en waarin we dus op basis van deze interactie de content kunnen aanpassen. Dat begint allereerst met het betreffende zoekfilter waarvoor je deze snippet wilt instellen. Dit kan bijvoorbeeld een vakgebied of een regio zijn. Voor dit kenmerk kan je vervolgens een titel, header afbeelding, meta titel, meta beschrijving en OG image toevoegen.

 

 Wat merk je aan de voorkant?

Op het vacature overzicht zie je, zodra dit filter aangeklikt hebt, dat er dus een andere titel en andere afbeelding getoond worden. Zo maak je de kandidaat beleving nog persoonlijker. Het is natuurlijk veel leuker om vergelijkbare mensen/collega's te zien op de website dan mensen uit een heel ander vakgebied. 

 

 Wat merk je aan de achterkant?

Doordat je een meer specifieke titel, meta titel en meta beschrijving hebt toegevoegd ga je een betere SEO score behalen. En word je ook in meer specifieke zoekopdrachten bij de zoekmachines gevonden. 

Ofwel win-win situatie. Toch?

 Wil je meer weten over deze feature? Plan dan met ons een demo in en we laten het graag aan je zien!

 

Waarom zou je nog wachten? Meld je aan.
Laat van je horen in ons netwerk.

Contact