23 juli 2024

Zoek statistieken in Serena

Jisca Mannessen

Naar overzicht

Leer meer over het zoekgedrag van jouw bezoekers met zoekstatistieken in Serena.

Het is natuurlijk reuze interessant om te weten waar jouw bezoekers naar zoeken op de website. Door goed te begrijpen waar jouw doelgroep naar zoekt en met welke termen, kun jij ervoor zorgen dat zij het optimale resultaat halen uit de zoekopdracht. Om een voorbeeld te geven: jij hebt een supermarkt en jouw vacaturetitels zijn 'vulploegmedewerkers'. Maar jouw doelgroep zoekt niet op 'vulploegmedewerker' maar op 'vakkenvuller'. Dan is het zonde dat zij een nul resultaat krijgen in plaats van de gewenste vulploegvacatures, toch?

Om hier inzicht in te krijgen kun je gebruikmaken van de feature zoekstatistieken in Serena. Deze statistieken geven jou inzicht in de zoekopdrachten die op de website gedaan zijn en of deze zoekresultaten ook een bepaald resultaat hebben gegeven.

Merk je tijdens het analyseren van de statistieken op dat jouw doelgroep een andere taal spreekt? Dan zijn er meerdere acties die je kunt ondernemen:

  1. Maak een aanpassing in jouw vacaturetitels en/of omschrijvingen.
  2. Als dit niet mogelijk is, maak dan gebruik van de optie om vacature-synoniemen toe te voegen aan de vacature in Serena.
  3. Zorg dat de zoekbare velden in Serena zo breed mogelijk worden ingezet. Hiermee bepaal je door welke velden de zoekmachine de informatie mag ophalen.

Heb je hulp nodig met het gebruiken van de zoekstatistieken? Neem dan contact op met een van onze partners.

Waarom zou je nog wachten? Meld je aan.
Laat van je horen in ons netwerk.

Contact