26 juni 2024

Jobalert

Jisca Mannessen

Naar overzicht

Benut soft conversies optimaal door gebruik te maken van de jobalert feature in Serena.

Een werken-bij- of recruitmentwebsite heeft vaak als belangrijkste doel om sollicitanten binnen te halen. Een sollicitatie op zo'n website wordt ook wel een conversie genoemd. Zo'n directe sollicitatie noemen we een harde conversie. Maar zoals iedereen weet, leiden er meerdere wegen naar Rome. Of in dit geval naar een sollicitatie.

Solliciteren is voor veel mensen een drempel die ze over moeten. Om die drempel te verlagen, kun je met jouw website gebruikmaken van soft conversies. Soft conversies zijn manieren waarop je wel met de doelgroep in contact komt, zonder dat het direct een sollicitatie is.

Je kunt hierbij denken aan het stellen van een vraag aan de recruiter, het aanmelden voor een open middag of een kop koffie drinken met een collega uit het vakgebied. Maar ook het aanmelden voor een jobalert is zo'n soft conversie. Hierdoor kun je met de bezoeker in contact blijven en andere vacatures sturen die mogelijk wel passend zijn bij de wensen van de bezoeker.

 

Waarom is het hebben van meerdere conversiemogelijkheden nuttig?

 

Doordat je je bezoeker meer dan één mogelijkheid biedt tot conversie, is de kans groter dat de bezoeker overgaat tot actie dan wanneer je maar één actieknop aanbiedt. Bij slechts één mogelijkheid is de kans groot dat het niet helemaal passend is bij de wens van de bezoeker, bijvoorbeeld omdat je de bezoeker nog niet helemaal overtuigd hebt om te solliciteren. Als er dan geen optie is om een vraag te kunnen stellen, is de kans groot dat de bezoeker de site verlaat. En dat is zonde, want je wilt het liefst toch in contact komen met deze bezoeker.

 

Hoe werkt de jobalert-functionaliteit in Serena?

 

Als je de jobalert-feature in Serena aan hebt staan, krijg je boven in de header standaard de knop Jobalert beschikbaar. Zo bieden we de bezoeker te allen tijde de mogelijkheid om met ons in contact te blijven, ondanks dat de bezoeker niet heeft kunnen vinden wat hij zocht op dat moment.

Wanneer de bezoeker op de knop klikt, verschijnt er een pop-up waarin de bezoeker kan aangeven voor welk type vacatures hij of zij graag benaderd wil worden en met welke frequentie. Zo geven we de kandidaat de volledige regie.

Vervolgens worden de gegevens opgeslagen en zodra er een vacature geplaatst wordt die past bij de wensen van de bezoeker, ontvangt de bezoeker op het aangegeven mailadres een bericht.

Dit bericht wordt automatisch verstuurd. Het template is eventueel ook zelf in te stellen bij jouw gekozen mailserver.

 

Wil je ook gebruikmaken van deze recruitment-features in Serena? Of heb je hulp nodig met het instellen van jouw jobalert? Neem dan contact op met een van onze partners!

Waarom zou je nog wachten? Meld je aan.
Laat van je horen in ons netwerk.

Contact